София на мощен протест срещу Румен Радев и в подкрепа на МВР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протест срещу Румен Радев.

Снимка ПИК

София излезе на мощен протест в Деня на Съединението срещу действията на разединителя на нацията Румен Радев, който от два месеца размахва юмруци и подстрекава съм размирици и преврат.

Хората се събраха тази вечер пред пилоните на НДК, откъдето потеглиха на мирно шествие към площад „Света Неделя“.

„Не искаме този разединител да е президент и да срами България“, споделиха участници в шествието. „Радев, оставка!“, скандираха хората.

Първоначално то беше замислено да се проведе на 4 септември, като маршрутът трябваше да бъде от президентството до „Орлов мост“. Организаторите обаче още същия ден съобщиха, че зарази опастност от сблъсъци с лумпенизирани платени провокатори и за да не се натоварват допълнително силите на реда, шествието се отменя за 6 септември.

Наред с искането за оставката на президента-превратаджия, шествието подкрепя и българските полицаи, които бяха подложени на безпрецедентни атаки целия ден на 2 септември от изпаднали в дива ярост хулигани, които ги замеряха с павета, камъни и самоделни бомби, а и направиха опит да ги запалят с бали със слама.

След като стигне до площад „Света Неделя“, хората ще се върнат обратно пред НДК. Те са подали молба за провеждането му по надлежния ред, като разршението е до 20 часа.

Текст, снимки и видео ПИК

Публикувахте от Информационна агенция PIK.bg в Неделя, 6 септември 2020 г.

Публикувахте от Информационна агенция PIK.bg в Неделя, 6 септември 2020 г.