Българин със световен рекорд: Спечели близо $4 млн. от покер

Стоян Мандаджиев

Снимки "Фейсбук"

Българин е новият властелин на онлайн покера в световен мащаб. През нощта на събота срещу неделя Стоян Маданжиев спечели главното събитие на Световните онлайн серии за тази години.

Турнирът бе с рекорден награден фонд, от който българският картоиграч спечели най-тлъстия пай – 3 904 685 долара. Досега в историята на онлайн покера никой играч не бе заработвал сума с подобен размер.

Общо в състезанието се пуснаха 5801 участници, които се бориха за разпределението на рекордните 27 559 500 долара. До последната фаза достигнаха 38 от тях, сред които и Маданжиев. Това бе третият тур, който се проведе 6 дни след втория.

Стоян Мандаджиев

При 12 оставащи в игра Стоян Маданжиев плати all-in с {a-Hearts}{3-Spades} и успя да елиминира финландеца Samuel Vousden, който държеше {a-Spades}{9-Diamonds} хващайки единствената останала в тестето тройка.

Последни в играта останаха нашето момче и китайката Уенлин Гао. Маданжиев успя да се справи и да триумфира в турнира. Гао като втора в подреждането прибра 2 748 605 долара.

С печалбата от 3 904 685 Маданжиев умножи почти 800 пъти своята инвестиция от 5000 за вход в надпреварата. Българинът не бе сред фаворитите преди турнира и победата му се прие като изненада. Преди това състезание общата печалба на Маданжиев от онлайн покера се равняваше на скромните на фона на близо 4-те милиона 31 200 долара.

ПИК