Задържаха 27-годишен мъж за нападенията с нож в Бирмингам

Бирмингам

Снимка: LBC

Британската полиция съобщи, че 27 годишен мъж е задържан по подозрение, че е извършителят на нападенията с нож, при които един човек беше убит, а двама – тежко ранени в нощта на събота срещу неделя във втория по големина британски град Бирмингам, предадоха Франс прес и ТАСС.

Снощи полицията излъчи кадри на заподозрения нападател от наблюдателни камери. Органите на реда са получили множество сигнали и при проверката на един от тях рано тази сутрин е извършила ареста в бирмингамския квартал Сели Оук.

„В 4 ч. сутринта задържахме мъж, който е заподозрян в убийство и седем опита за убийство при редица нападения с нож в Бирмингам“, съобщи полицията на графство Уест Мидландс.

Според полицията, жертвите изглежда са били нападнати наслуки и засега няма данни да става дума за терористична проява или нападение от омраза, нито за конфликт между престъпни организации.

При нападенията беше убит 23-годишен мъж, а 19-годишен мъж и 32-годишна жена бяха тежко ранени. Други петима души на възраст между 23 и 33 години са с по-леки наранявания.

dir.bg