Телохранител на министър зарязал пистолета си в самолет

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Телохранителят на Доминик Рааб е “отстранен от оперативни задължения”, след като забрави пистолета си в самолет, съобщи Би Би Си. Съобщава се, че чистачка е намерила заредения пистолет Glock 19 в кобур на седалка в полета на United Airlines, след като е кацнал в Лондон в петък.

Външният министър беше във Вашингтон, за да говори с американски политици за Брекзит. От Скотланд Ярд провеждат вътрешно разследване.

Чистачката вдигнала алармата, след като намери оръжието, съобщи в. „Сън“, и полицията се качи на самолета – преди да се разбере, че пистолетът принадлежи на един от служителите от охраната на Рааб.

Говорител на полицията заяви: „Наясно сме с инцидента при полет до Великобритания в петък, 18 септември, и приемаме този въпрос изключително сериозно. Оттогава замесеният служител е отстранен от оперативни задължения, докато се провежда вътрешно разследване на обстоятелствата.”

„Сън“ съобщи, че полицаят е свалил кобура си и го е сложил на мястото си, преди да ескортира външния секретар от полета – оставяйки го след себе си.

През февруари телохранител на бившия премиер Дейвид Камерън беше разследван за това, че е оставил пистолета си в самолетна тоалетна.

При този инцидент пистолетът е намерен от пътник в полет на British Airways от Ню Йорк до Лондон. Камерън има право на непрекъсната сигурност, осигурена от столичната полиция като бивш министър-председател.

БГНЕС