70 са новите случаи на COVID-19 за изтеклата седмица във Варна

Коронавирус

През изтеклата седмица във Варна са регистрирани 70 нови случая на коронавирус инфекция, съобщиха от РЗИ-Варна за ДНЕС+.

Сред тях има учители, ученици, семейни огнища , както и дифузно разпространение. 15 паралелки за преведени под карантина, поради контактни на ученици или учители, носители на вируса.

В ОУ“Христо Ботев“ бе установен учител с положителна проба за Ковид-19. В резултат на което, директорът на училището предприе масово тестване на учители и персонал. Резултатите на всички са отрицателни. Паралелката, която е контактна на учителя, е под карантина за 14 дни.

В НУ“Васил Левски“ към момента има установени трима учители заразени с коронавирус инфекцията, като един от учителите се бе заразил преди старта на учебната година. Към момента той е излекуван и е с отрицателни проби за Ковид-19.

Други двама учители са в изолация, поради констатиран коронавирус, както и двама ученика. Паралелките, контактни със заразените са карантинирани.

Всички мерки и предписания се спазват стриктно и в двете училища. Извършват се регулярно проверки от РЗИ. Директорите следят за мярката мерене на температура на учители и ученици, като над 36,9 С, учителят/ученикът биват връщани от училището.

Служители на отдел ДЗК осъществяват контрол на пътници на Летище Варна. За периода са пристигнали 3796 пътника. 699 пътници пристигащи от Израел са представили отрицателни РСR тестове за COVID-19. Извършени са 573 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 и контактни на тях.

Всички са поставени под карантина. Издадени са и връчени 540 предписания за поставяне под изолация лица. Няма наложени административни санкции.

Геновева Михайлова, Dnesplus.bg