Русенка отиде до Румъния, за да даде 15 бона на ало измамници

ВАРНА новини лого

Снимка ThinkStock/Getty Images

Пенсионерка от град Две могили отиде два пъти до Румъния, за да остави пари на ало измамници. За куриозния случай съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе, предаде „Монитор“.

Жертвата е на 74 години и въпреки че веднъж е имало предотвратена телефонна измама спрямо нея, жената пак се оплела в лъжите на ало измамниците. Неуспешният им опит да спечелят от нея 4200 лева бил на 4 септември т.г.

На 5 и на 9 септември обаче те отново провели разговори с пенсионерката на стационарния и на мобилния й телефон, като се представили за полицаи. Съгласно договорката с тях жената трябвало да занесе на посочено място на територията на Румъния общо 15 800 лева и златни накити. На двете дати жертвата пътувала до северната ни съседка и оставила исканата сума, като смятала, че така ще помогне на органите на реда да заловят измамниците.

На 25 септември пенсионерката отишла в Районното управление в Две могили и си поискала парите. Тя още си мислела, че е дала сумата на полицията. Така станало ясно за телефонната измама. По случая е образувано досъдебно производство.