Доналд Тръмп може да бъде изписан още днес

ВАРНА новини лого

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да бъде изписан от болница по-късно днес, тъй като състоянието му е продължило да се подобрява през нощта. Това заяви началникът на неговата канцелария Марк Медоус, цитиран от Ройтерс и ДПА.

„Все още сме оптимистично настроени, че той може да се върне в Белия дом по-късно днес“, каза Медоус в изявление, изпратено до телевизия „Фокс нюз“.

Американският президент публикува тази сутрин близо 20 коментара в „Туитър“, главно във връзка с предстоящите другия месец избори, предадоха от Франс прес, цитирани от БТА.

„БОРСОВИТЕ ПАЗАРИ ВЪРВЯТ НАГОРЕ. ГЛАСУВАЙТЕ!“, „НАЙ-СИЛНАТА ВЪЗМОЖНА АРМИЯ. ГЛАСУВАЙТЕ!“, „НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАМАЛЕНИЯ НА ДАНЪЦИТЕ В ИСТОРИЯТА И СЕ ЗАДАВА ОЩЕ ЕДНО. ГЛАСУВАЙТЕ!, „КОСМИЧЕСКА СИЛА. ГЛАСУВАЙТЕ!, „БОРБА СРЕЩУ ФАЛШИВИТЕ КОРУМПИРАНИ МЕДИИ. ГЛАСУВАЙТЕ!“, написа Тръмп в лавина от туитове още преди съмване.

Някои аспекти от заразяването на американския президент с коронавирус остават неясни. Лекарите казаха, че нивата на кислород са паднали два пъти и че поне веднъж се е наложило Тръмп да получи допълнително кислород. Той освен това е имал треска, но не се съобщава колко му е била температурата.

Президентският лекар Шон Конли каза, че медицинският екип все още очаква подробности около изследванията на белите му дробове. Тръмп е на стероидно лечение, назначен му е петдневен курс с противовирусното лекарство „Ремдесивир“ и той приема специален медикамент на основата на антитела.