11-годишно момче спаси баба си и дядо си от удавяне

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

С помощта на 11-годишно момче властите и няколко рибари успяха да спасят него и баба му и дядо му във Флорида Кийс, съобщава FL Key News.
 
11-годишният Авани Перес се е обадил на 911 за своите баба и дядо миналия четвъртък (8 октомври) около 14:04 часа. Момчето казва, че Джим и Ким Харис са във водата и се отдалечават от лодката си.
 
Семейството плавало близо до Родригес Кей. Котвата на лодката им се  оплела във витлото, така че Джим Харис, 53-годишният дядо, влязъл във водата, за да я освободи. Тогава започнали проблемите.
 
Двойката се носела навътре в морето и започнала да я измъчва жажда в жегата и солената вода, обясни тя.
 
Докато баба и дядо му бяха в океана, Перес прекара час по телефона с Аманда Колман, специалист по комуникациите. Перес използва за мерителна единица „стъпки на футболно игрище“, за да опише разстоянието на баба и дядо до брега, докато вече не можел да ги види. 
 
Бабата и дядото се тревожели за внучето, но бяха уверени в него.
 
Сигнализират за помощ други моряци и рибари, някои от които успяват да извадят двойката на сигурно място. Властите заявиха, че по време на инцидента няма пострадали. FL Key News каза, че двойката са моряци-ветерани, които обичат да посещават пристанищата.
 
Американската брегова охрана похвали момчето за действията му на следващия ден, като му подари златна монета от подразделението.

КАНАЛ 3