Празник на фолклорното изкуство в Суворово (СНИМКИ)

Фолклорен събор в Суворово

Снимка: Фейсбук, Община Суворово вести.

Над 400 души от 26 колектива и индивидуални изпълнители от цялата страна взеха участие в Седмото издание на „Деня на народните танци и хора – празник на фолклорното изкуство „Като жива вода”  в град Суворово. Това съобщиха от общината във Фейсбук.

Като начало малките изпълнители от Гайдарска школа „Тракия“ вдигнаха градуса на настроението с прекрасните си изпълнения.

По-късно, при откриването на проявата, кметът на общината Данаил Йорданов поздрави всички участници и подчерта как хилядолетната традиция на фолклорното изкуство, която се предава от поколения по тези земи, успява да грабне и омая и млади, и стари.

Изпълненията на престижния форум се оценяваха от тричленно жури в състав: доц. д-р Мария Кърджиева от ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна, Радослав Иванов, учител, хореограф и гл. худ. ръководител на състава по народни танци в СУ „Елин Пелин“ във Варна, както и на ансамбъл за народни песни и танци „Одесос“ към МВР – Варна, предадоха още от община Суворово. Редом с тях бе и маестро Георги Карамитев – танцьор и преподавател по български народни хора, когото с право считат, че е един от пазителите на българските народни традиции от Варна.

ВАРНА новини

Още новини за община Суворово вижте тук

Още новини за ПГСС „Свети Георги Победоносец“, гр. Суворово вижте тук

Снимки можете да разгледате в прикачената публикация на община Суворово