Директорът на ОП „Спорт – Варна“ награден за най-голям принос в благотворителен маратон

ВАРНА новини лого

Венцислав Младенов (червен екип) направи най-много обиколки в Добрич. Снимки "Фейсбук"

На Благотворителния маратон „Чрез спорт към знание 2“ в Добрич на 1 ноември, статуетка за най-голям принос (86 обиколки по 400 метра) се присъди на неуморния Венцислав Младенов – директор на общинското предприятие „Спорт – Варна“. Призът „Най-много обиколки” е идея на младите добруджански предприемачи Александър Тодоров и Николай Георгиев, които са инициатори и на проявата.

„Той бяга НЕПРЕСТАННО от 9 до 12 ч. Респект към него и това, че с неговото темпо УСПЯ да мотивира и другите участници! Един ИСТИНСКИ БУДИТЕЛ!“, написаха във „Фейсбук“ организаторите.

В благотворителния маратон в Деня на народните будители се включиха 211 лекоатлети. Всяка завършена обиколка от 400 м в парка „Св. Георги“ в Добрич се финансираше с 1 лев от партньорите на проявата, а със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на добричката регионална библиотека „Дора Габе“. Призьорите получиха грамоти за участие, както и безплатни читателски карти за библиотеката.

ВН

Венцислав Младенов (червен екип) направи най-много обиколки в Добрич.

Още по темата: Директорът на ОП „Спорт – Варна“ е вторият най-бърз българин на маратона в морската столица (СНИМКИ+ВИДЕО)