Мъж посече със сабя дюлгерин – не останал доволен от ремонта

полиция

Окръжна прокуратура – Монтана, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 34 г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление – умишлено убийство. Това съобщиха от обвинението.

Вечерта на 10 март, обвиняемият, заедно с негови близки, бил в заведение в село Портитовци, област Монтана. Когато видял мъжа, ангажиран за ремонтни дейности в имота на родителите му, го извикал.

На висок тон изразил недоволството си от извършената работа, обиждал го и заявил, че трябва да върне платеното му възнаграждение. Стигнало се до пререкания между двамата, поради което барманът ги помолил да напуснат.

Не след дълго Т.Б., придружен от компания, се върнал в района на заведението. Пристигнал и обвиняемият с дълга сабя в ръцете. Конфликтът между спорещите мъже ескалирал.

В.М. размахал оръжието и пронизал с него опонента си в областа на гърдите. Свидетели на случващото се опитали да ги успокоят, но не посмели да се намесят директно.

Пострадалият успял да хване сабята откъм върха й и нанесъл удари с дръжката й по главата на обвиняемия.  Двамата паднали на земята. По тялото на Т.Б. имало кръв.

Свидетели сигнализирали за случилото се на телефон за спешни повиквания 112 и транспортирали пострадалия до болницата в Монтана, където по-късно мъжът починал.

Междувременно В.М. напуснал местопроизшествието. В хода на разследването на тежкото престъпление той е бил привлечен към наказателна отговорност. Предметът на престъплението – сабя с пластмасова ръкохватка и извито острие с дължина 60 см, бил открит във външна тоалетна в частен имот в селото.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на Т.Б., е острата кръвозагуба, развила се вследствие на проникващото в гръдната и коремната кухини прободно-порезно нараняване.

Освен меките тъкани, мускулатурата и ребрената дъга, то засегнало диафрагмата, стомаха и аортата. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

ПИК