Романтик прави трогателна серенада на съпругата си, която е в болница

Серенада.

Снимка "Фейсбук"

Музиката е храната на любовта. А сега, когато коронавирусът ни разделя, понякога е единственото, което ни остава.

Съпругата на 81-годишният Стефано Бодзини била приета в болницата в Кастел Сан Джовани, град в северната част на Италия, регион Емилия-Романя, за да се лекува. Разбира се, Стефано нямало как да я посещава заради пандемията от коронавирус. Но това не го спряло да изрази любовта си – той взел малко столче и своя акордеон и решил да направи серенада на любимата си.

Карла Саки, която е негова съпруга от 47 г., гледаше съпруга си от втория етаж на болницата, докато той изпълняваше поредица от любовни песни. Той започна своята серенада с  „Испански очи“ от Енгълбърт Хъмпърдинг, преди да изсвири специална селекция от любимите песни на жена си.

Облечен с червен пуловер, тъмносин панталон, шапка с перо и, разбира се, маска, Бодзини свири ентусиазирано, докато съпругата му и две секретарки – всички с маски за лице – гледаха отгоре. Милата сцена заснема случаен минувач. След това той публикува клипа в социалните мрежи, а хиляди хора започват да го споделят.

В края на изпълнението Стефано помахва на жена си, а на фон се чува мъж, който казва „браво“ и „колко красиво, този мъж прави серенада на жена си“.

Болницата не лекува пациенти с COVID-19, но посетителите нямат право да влизат в сградата поради ограничения, наложени в отговор на пандемията. Според италианската информационна агенция ANSA, Бозини е пенсиониран член на планинската пехота Алпини на италианската армия, а шапката, която носи, е част от униформата му.

Отделът му го нарекъл „Джани Моранди от Алпийските острови“, тъй като той винаги свирел на акордеон. Двойката сключила брак през 1973 г.

Вдъхновяващата история бе навсякъде из Facebook, а дъщерята на Бозини написа в профила си: „Това е моят татко …. един-единствен.“

dnes.bg