Премиерът Борисов: България върви добре, нашите лекари герои работят, връщаме хора на работа (ВИДЕО)

Бойко Борисов

„Пандемията изисква оптимизъм. Само България върви добре, нашите лекари герои работят, по 1000 души връщаме на работа, защо е този зор да затваряме… Трябва да го преодоляваме, за да може да догодина пак да пишат, че България се справя добре“.  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа инспектира Комбината за цветни метали в Пловдив. С него беше министърА на икономиката Лъчезар Борисов.

Технологията на работа в завода му беше показана от директора, който я определи като уникална. Според него предприятието е прекрасен пример за кръгова икономика, нямат отпадни продукти.

Борисов изктъкна още, че 4000 миньори работят по мините. „Цветните метали за в бъдеще са много важни за техологиите, затова ни е важна инвестицията“, каза премиерът.

Премиерът Борисов: Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи

Шефът на завода разказа на министър-председателя за инвестициите, а Борисов от своя страна заяви, че 260 млн. лева ще бъде инвестицията за завода.

„Затова ни е важна инвестицията – цветните метали ще са необходими при всички нови технологии“, каза още премиерът. Той допълни, че до 2050 г. трябва да има нула емисии.