Принц Чарлз смени амплоато – става моден дизайнер

принц Чарлз и Камила

Британският престолонаследник принц Чарлз многократно е обявяван за най-добре облечения мъж в света от мъжки списания като „Esquire“ и „GQ“, а сега той представи своя собствена линия дрехи, пише БГНЕС.

Колекцията „Modern Artisan“ се състои от 18 луксозни облекла – десет дамски и осем мъжки, изработени от най-висококачествени естествени материали и в съответствие с принципите на устойчивост, които принцът представлява във всички сфери на живота.

Палта, якета, ризи и панталони са неразделна част от проекта, финансиран от фондацията на принца, в сътрудничество с италианската марка „Jux-net-a-porter“. Дрехите с подписа на британския принц ще се продават чрез тяхната онлайн страница.

Целта на това дългосрочно сътрудничество е да укрепи традициите в производство на облекла във Великобритания и Италия. Всички приходи ще бъдат дарени за програми за текстилни курсове за млади хора чрез фондацията на Чарлз.

Що се отнася до дрехите пред британския „Вог“ принцът заяви, че е отвратен от „бързата мода“, в която се купуват и изхвърлят дрехи в големи количества.

71-годишният наследник на британския трон разказа за своите модни предпочитания и за това как обича да преправя дрехите си, за да запази природата от въглеродни емисии.

„Предпочитам да ги преправям и преработвам, вместо да изхвърлям неща от килера“, каза той. Това се доказва и от снимките, направени през последните десет години, на които принцът носи две еднакви палта.

Освен това Чарлз, който е женен за Камила, херцогинята на Корнуол, вярва, че има огромен пазар за малкия бизнес за услуги за поправка и поддръжка на облекла.

„Аз съм от хората, които биха получили обувки – или някакъв елемент от облеклото – поправени, ако може, вместо просто да ги изхвърлят. И затова мисля, че от икономическа гледна точка има огромни възможности за хората да създават малък бизнес, занимаващ се с поправка, поддръжка и втора употреба“, добави Чарлз.

Принц Чарлз беше похвален от главния редактор на „Вог“ Едуард Енифул за модния му усет. При което активистът за климатичните промени се пошегува: „Мисля, че съм като спрял часовник – в крак с времето съм два пъти на всеки 24 часа. Но… много се радвам, че мислите, че имам стил. Нямам нищо против детайлите и цветовите комбинации. Късметлия съм, защото мога да намеря прекрасни хора, които са брилянтни създатели на нещата, които ценя“.

от tribune.bg