Рецепта на деня: Вкусно и лесно пиле с грах (СНИМКИ)

готовото ястие

Днес ще ви представим една много лесна рецепта за вкусно пиле с грах.

Необходими продукти за 4 порции:

400 гр. пилешки гърди без кост и кожа

400 гр. грах

4 картофа

2 моркова

1 глава лук

5-6 скилидки чесън

2 с.л. едро смляна лютеница (най-хубаво се получава с домашна)

4-5 с.л. олио

2 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сол (според вкуса ви)

Начин на приготвяне

Измийте хубаво пилешките гърди. Нарежете ги на по-едри жулиени.

пилешки гърди

Запечатайте ги от двете страни в сгорещеното олио.

запечатване

Извадете ги и ги подредете в тавичка. ВАЖНО: Слагайте в тигана по 4-5 парчета, а не цялото количество, защото в противен случай ще пуснат вода и ще започнат да се варят.

подреденото пилешко

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за малко в олиото, в което запечатахте пилешките жулиени.

картофи

Добавете нарязаните на ситно моркови и лук, а след това и целите скилидки чесън. Запържете още малко.

моркови и лук

Прибавете брашното и червеният пипер. Те също трябва да се запържат за около минута, без да загарят. Залейте с 1 ч.ч. гореща вода, в която е разтворена лютеницата. Прибавете замразената грах. Не е необходимо да я размразявате предварително.

грах

Изсипете всичко върху пилето в тавичката и овкусете с подправките. Покрийте тавичката с фолио и запечете ястието за около 45 мин. в предварително загрята на 200 гр. фурна. Преди да го извадите, открийте фолиото, за да се запече малко и отгоре.

готовото ястие

Да ви е сладко!

ВН