И директорът на частно основно училище се спомина от COVID-19

Болница.

Снимка: Официален профил във Фейсбук на проф. Асен Балтов

Директорът на Първо частно основно училище в Бургас Ваня Стоянова е починала снощи от COVID-19, научи Флагман.бг.

Тя е изгубила живота си след няколко дневна битка, лекарите са направили и невъзможното, за да я спасят, но вирусът е бил безпощаден към нея.

Стоянова е усетила първите симптоми в понеделник, направила си е тест, който е бил положителен, но останала за домашно лечение. В сряда по спешност е приета в ковид-отделението на УМБАЛ Бургас, часове по-късно е хоспитализиран и Станчо Славов, пом.-директор в училището.

Той вече е стабилизиран, но Стоянова буквално е била смляна от инфекцията. За по-малко от 24 ч. е изпаднала в критично състояние. От четвъртък е в реанимацията, където е издъхнала вчера, на кобния петък 13-ти.

Ваня Стоянова е математик, дългогодишен преподавател в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. През 2013 година тя напусна гимназията и с бившия директор на ПМГ Станчо Славов отидоха в частното училище. Ваня бе обичан от учениците си преподавател. Днес те не могат да повярват, че любимата им учителка вече не е сред живите.

Тя е третият педагог, загубил живота си заради коронавируса в Бургаска област. В последните две седмици се регистрира ръст на заболели учители, в момента те са над 150, един от тях е в тежко състояние в болница.