Откритото Европейско първенство SENSHI в София се отлага за 2021 г.

Senshi

Първото Открито Европейско първенство по правилата KWU SENSHI и професионалната бойна галавечер SENSHI, които бяха насрочени за началото на декември, се отлагат за 2021 г. Организаторите от Професионалната лига на Световния киокушин съюз взеха това решение с оглед на усложнената епидемиологична обстановка от COVID-19 в страната, ръста на случаите на заболели и мерките, които Българският Парламент въведе в четвъртък със заповед на Министерството на здравеопазването, в интерес на опазването на здравето и сигурността на спортистите.

Първото по рода си Открито Европейско първенство трябваше да се състои в първите дни на декември – на 4 и 5 декември, в зала „Арена Армеец“в София, а интересът към него беше огромен и от цял свят. За по-малко от месец 113 бойци от общо 26 страни подадоха заявления за участие, като финалите щяха да се проведат в рамките на седмото ново издание на професионалната галавечер SENSHI, заедно с 4 допълнителни двубоя.

Поради сложната здравна обстановка в България и Европа и според новоприетите разпоредби, които бяха обнародвани от Българския Парламент и влязоха в сила на 12 ноември, всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер следва да се провеждат без публика. Затова поради големия мащаб и интерес към събитието, то ще се проведе през 2021 година, когато се подобри епидемиологичната обстановка в страната и Европа.

Европейското първенство ще бъде открито, а за да се спази изискването за легитимност, допуснати да се включат в него ще бъдат спортисти, които се състезават за страните от Европа. Te ще бъдат разделени в шест категории: -70, -75, -80, -85, -90, +90. Всяка категория ще бъде съставена от 8 бойци. Кандидатите, които не отговарят на регламента, няма да бъдат допуснати до участие.

boec.bg