Повечето ученици в област Перник ще учат дистанционно

Извънкласните дейности

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

По-голямата част от учениците в област Перник преминават към обучение в електронна среда, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Решения за това са взети от общинските кризисни щабове в региона във връзка с усложнената епидемиологична обстановка.

В периода от 16 до 20 ноември дистанционно ще учат всички класове от прогимназиален и гимназиален етап във всички училища на територията на община Перник, както и учениците от прогимназиален и гимназиален етап в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в община Земен, пише БТА.

В община Радомир онлайн обучение в периода от 16 до 27 ноември ще има за всички класове от гимназиален етап в Техническата професионална гимназия „Н.Й. Вапцаров“, в Професионалната гимназия по техника „Ю. Гагарин“, както и за учениците от девети, десети, единадесети и дванадесети клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Дистанционно ще учат и всички класове от начален и прогимназиален етап в училището в село Гълъбник и всички класове от прогимназиален етап в училището в село Дрен.

През същия период от 16 до 27 ноември, с онлайн уроци ще бъдат и гимназистите от СУ „Васил Левски“ в община Брезник.

За всички останали ученици на територията на област Перник учебните занятия ще бъдат присъствени.