Сачева: Имаме план за COVID-19, трябва да говорим по-балансирано

Министър Сачева

Иска ми се да почнем да успокояваме малко хората, защото презапасяването с лекарства не е най-добрата стратегия. Време е да започнем малко по-балансирано да говори за това, което се случва, каза пред NOVA социалният министър Деница Сачева.

„План има. Във всяко едно наше действие ние сме се водели от това, на първо място, да укрепим здравната система. Не случайно толкова много средства се отделиха за доболничната помощ, за хората в ДКЦ-тата. Има една вълна, основно в болниците. А кризата може да бъде овладяна от доболничната помощ, от личните лекарите“, коментира Сачева.

Според нея има и преекспониране на здравните проблеми и заплахи. „Прави се всичко възможно, за да се удовлетворят желанията на хората. Не сме се забавили, просто в момента има много голяма паника, много голям страх“, каза Сачева.

Социалният министър категорично отрече, че правителството е закъсняло с мерките и действията за овладяване на епидемията. „Сега се намираме в друга ситуация, която изисква други действия. Те не могат да бъдат идентични с онези през пролетта“, обясни тя.

От Dnesplus.bg