Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и обезвредиха невзривени боеприпаси

ВАРНА новини лого

Снимката е илюстративна.

Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха, в петък невзривени боеприпаси на различни места в страната. Това съобщиха от Министерството на отбраната в официалния си сайт.

Специализиран екип от 31-ви механизиран батальон в Хасково извърши разузнаване, транспортиране и обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в района на 118 гранична пирамида на границата в землището на село Аврен, Община Крумовград, област Кърджали. Боеприпасът е невзривена противопехотна мина ПСМ – 1. Военнослужещите с ръководител капитан Слави Красев изпълниха успешно задачата в помощ на населението като транспортираха и унищожиха боеприпаса в район при спазване на всички мерки за безопасност.

Специализиран екип от поделение 44200 от състава на 2-ра Механизирана бригада Стара Загора разузна и унищожи 120 мм силно корозирала осколочно-фугасна мина без взривател. Боеприпасът е открит в района на склад за вторични суровини в града и транспортиран до полигон „Люляк“, където е извършено унищожаването. В обезвреждането участваха шестима военнослужещи с два автомобила под командването на капитан Йордан Йорданов.

Специализираните военни екипи действат на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.