ДГ №38 „Маргаритка“ си направи интерактивна зала за безопасност на движението (СНИМКИ+ВИДЕО)

ДГ №38 „Маргаритка“

Снимки "ВАРНА новини" и ДГ №38 „Маргаритка“

Интерактивна зала за безопасно движение по пътищата отвори врати във варненската детска градина „Маргаритка“ в Район „Владислав Варненчик“. Оборудването й е продължило около година, съобщи за “ВАРНА новини“ директорът на забавачницата Параскева Люцканова. Поводът е Световният ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия – 15 ноември, който е именно днес. Светът отдава почит на загиналите и напомня на живите да бъдат внимателни и отговорни в поведението си на пътя. Мотото на кампанията през 2020 г. е “Помним, подкрепяме, действаме!”, сподели Параскева Люцканова (ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО).

По стените на залата са представени знакови за Варна сгради, а настилката на пода е с пътна маркировка (съгласувана с институциите), за да придобият децата нагледни умения за безопасност на движението. Инициативата „Моят град, красив и безопасен“ в ДГ №38 „Маргаритка“ стартира миналата година, а поводът – благотворителната кампания в подкрепа на Ванко, в която детското заведение се включи. Момчето пострада при тежка катастрофа край с. Долище, в която загинаха майка му и баба му и дълго време беше в будна кома, а за лечението се събираха средства. Братчето на Ванко – Емо, е именно в ДГ №38 „Маргаритка“, и всички там бяха съпричастни със случая.

По повод откриването на залата има изработени два филма, които показват как бившият занемарен коридор се превръща в истинско бижу с усилията на персонала на ДГ №38 „Маргаритка“. В друг филм деца представят как е най-безопасно да се държиш на пътя – при това с голям ентусиазъм – вижте в клиповете по-долу!

ВН