Учениците от пети до 12-ти клас в български областен град преминават на дистанционно обучение

ученици

iStock/Getty Images

В град Плевен от утре всички ученици от пети до 12-ти клас преминават на онлайн обучение от вкъщи. Това съобщи д-р Илиян Минчев – заместник-директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен.

Той уточни, че причина за това е нарастването на заболеваемостта от коронавирус, предадоха от БТА. За дни нивото й се е повишило от 333-ма на 100 хиляди население на 425-ма на 100 хиляди. Мярката за дистанционно обучение се прилага само за областния град и включва преминаване в електронна среда и на извънкласните и други допълнителни занятия, на дуалните обучения, на заниманията в различните центрове за развитие.

Всичките училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип, поясни д-р Минчев. Областният кризисен щаб е делегирал права на всеки директор на училище, спрямо конкретната обстановка, да решава да се премине в режим половината училище да учи една седмица присъствено, а другата половина – онлайн, и обратното.

Този двусменен ротационен принцип ще приложат и училищата в областния град, но от 23 ноември, допълни зам.-директорът на РЗИ – Плевен.