Училището към затвора в Ловеч преминава към неприсъствена форма на обучение

училището към затвора в Ловеч

Снимка: БГНЕС.

Училището към затвора в Ловеч преминава от утре, 16 ноември, към неприсъствена форма на обучение заради големия брой заболели преподаватели и риска от заразяване с коронавирус сред лишените от свобода.

Неприсъствената форма ва обучение ще е до края на ноември. То обаче ще е по-различно от дистанционното електронно обучение в останалите училища, тай като в килиите на лишените от свобода няма интернет, а и те нямат право да използват мобилни устройства, поясни заместник-директорът на училището Марийка Димитрова:

„Въобще няма да учат. Учителите изпращат темите. Отговорниците по класове излизат и получават учебниците и темите по които трябва да четат“.

В края на неприсъствената форма на обучение учениците от затвора ще попълват тестове.

„Проверка на знанията. Какво са усвоили. И понеже при нас се получават часове – работни дни за положен труд. Ако имат двойки примерно, няма да получат съответно тия часове“, допълва Димитрова, цитирана от БТА.

Във всички останали училища на територията на областта, където беше въведено електронно дистанционно обучение, от утре се възстановява присъствената форма.