В Чехия отбелязаха спад в случаите на COVID-19

ковид

Чехия отбелязва спад в броя на инфекциите с новия коронавирус и смъртните случаи, в сравнение с пика от началото на ноември. Страната обаче остава сред най-тежко засегнатите в Европа в тази втора вълна на пандемията, съобщиха от Ройтерс, цитирани от БТА.

По данни на Министерството на здравеопазването в Чехия са били регистрирани вчера 4199 нови случая, което е с над 3500 случая по-малко от същия ден на миналата седмица.

Яко се мре в Полша – 548 жертви за денонощие!

Регистрирани са и 132 смъртни случая на фона на затегнатите мерки за борба с вируса.

В 10,7-милионна Чехия общият брой на случаите на зараза от началото на пандемията е 458 229. Починалите са 6058 – десетократно увеличение от края на септември до сега.

Предполагаемо име на новата ваксина

Подобно на много други страни в Централна и Източна Европа, Чехия понесе относително леко първата вълна, но пострада много при втората. Въпреки сегашния спад, тя все още има най-много смъртни случаи на човек от населението – 26,7 на 100 000 души.

Властите затвориха училища, магазини, театри, кина и фитнеси, а ресторантите имат право да продават само храна за вкъщи. Събиранията са ограничени и има нощен полицейски час.

Пациентите в болници са намалели до 7200.