Британският премиер се самоизолира

Борис Джонсън

Снимка: Reuters

Самоизолацията на британския премиер Борис Джонсън се наложи след като стана ясно, че е имал среща с депутат, който по-късно е дал положителна проба за Covid-19. 

Джонсън бил потърсен от националното здравеопазване в неделя, в рамките на програмата за тестване и проследяване, но той самият няма симптоми, съобщиха от Даунинг стрийт. 

Премиерът прекарал около 35 минути с депутата от Консервативнатна партия Лий Андерсън, който е дал положителен резултат, предаде БНР. 

Медиите на Острова припомнят, че през април Джонсън прекара 3 денонощия в интензивно отделение след заразяване с коронавируса. 

След изписването му премиерът заяви, че бил „на ръба“ и благодари на здравните работници, спасили живота му. 

В изявление от Даунинг стрийт късно снощи се посочва, че Борис Джонсън ще следва правилата и ще се самоизолира. Той ще продължава да работи от канцеларията си, оставайки начело на борбата срещу пандемията. 

Депутатът Лий Андерсън написа във Фейсбук, че след като загубил усещане за вкус в събота, а съпругата му също не се чувствала добре, двамата си направили тестове, които в неделя станало ясно, че са положителни.