Пожарната ще съдейства на Спешната помощ

пожарна

Снимка: БГНЕС, Архив

Имаме пълната готовност в цялата страна да оказваме съдействие на Спешната помощ. Това каза старши Комисар Красимир Шотаров, директор на „Оперативни дейности“ към ГДПБЗН пред журналисти. По думите му към този момент няма нови искания.

„Основната дейност, която осъществяваме по отношение оказване на съдействие на ЦСМП – София, е да транспортираме леко болни, заразени с COVID. До настоящия момент сме реагирали на 502 сигнала. Като нашите служители взеха много дейно участие. Положили сме максималните грижи и усилия те да бъдат максимално защитени на нивото на ЦСМП и за наша радост всичко върви много добре и нямаме никакви проблеми“, каза още старши комисар Шотаров, цитиран от „Фокус“.

Той посочи, че от пожарната внимателно следят ситуацията със своите служители. „И ние сме част от обществото, и ние се разболяваме, ежедневно събираме информация за всички наши служители, които са болни или карантинирани. Към настоящия момент не се налага да предприемем спешни мерки, но сме готови с необходимата организация да реагираме своевременно и бързо, за да можем да осигурим тази безопасност на нашето общество“, каза Шотаров.

„Една голяма тема, която даде много сериозни резултати, е свързана с използването на доброволците. Изключително голяма подкрепа получихме от доброволните формиорования“, каза още Шотаров. От 1 април до 13 май на ден има над 390 доброволци, които са се включили и са обслужили над 1600 човека ежедневно в над 31 общини.

„Във втория период след 14 май до настоящия момент имаме малко по-малка дейност, тъй като беше позатихнал вирусът. Тогава са обслужени на ден около 100-150 нуждаещи се. Обслужили сме над 1300 граждани, които са имали нужда. Това е една огромна дейност, която е осъществена от целия наш състав“, допълни още Шотаров.

ПИК