Рецепта на деня: Славянски гювеч с пиле (СНИМКИ)

готовото ястие

Необходими продукти за 4 порции

500 гр. пилешки пържоли от бут

1 ч.ч. ориз

2 зелени чушки

2 домата

1 глава лук

3-4 стръка целина (с дръжките)

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. пушен червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сол

4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне

Запържваме измитият и подсушен ориз в олиото, докато започне „да дрънка“.

ориз

Прибавяме нарязаните на ситно чушки и лук и запържваме още малко.

запържваме

Добавяме двата вида червен пипер и след като разбъркаме хубаво, прибавяме и обелените и нарязани на ситно домати.

зеленчуци

Запържваме да омекнат малко и те. Прехвърляме в тавичка, в която сме поставили предварително нарязаните, измити и отцедени пилешки пържоли.

пиле

Прибавяме 3 и 1/2 ч.ч. вода, останалите подправки, разбъркваме и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, покрито с фолио до готовност.

тава

Да ви е сладко!

ВН