Две обвинения получи мъжът, подпалил колата си в центъра на Враца

Прокуратура

Мъжът, който вчера подпали колата си в центъра на Враца получи две обвинения. Той ще бъде съден за хулиганство и за унищожаване на имущество, казаха от Районната прокуратура. По случая е образувано бързо производство. Наблюдаващият прокурор е поискал удължаване на мярката на подпалвача задържане под стража със срок до 72 часа.

Специалисти ще оказват психологическа подкрепа на ученици и учители

Вчера 46-годишният мъж вдигна на крак полицията, след като навлезе в пешедохната зона на Враца, заля колата си с бензин и я запали пред общината и близкото училище. При опита да бъде задържан мъжът е заплашил полицаите, че ще ги запали. Дори залял един от тях със запалителната течност. Мъжът бил ядосан, че „Рено“-то му било вдигнато от репатриращ автомобил заради неправилно паркиране и е трябвало да плати глоба за освобождаване на колата от 54 лв.

Ще закупуват хладилници за ваксините срещу COVID-19

Днес стана ясно и че съпругата му е подала жалба срещу действията на общинския репатрак, вдигнал колата от спирка в квартал „Дъбника“, съобщават от Би Ти Ви, цитирани от Tribune.bg. От общината съобщиха, че трябва да подменят плочките в района на инцидента, тъй като са повредени от стопената пластмаса.

Още по темата: Мъж заля полицаи с бензин във Враца, опита се да ги подпали