Искат пълно затваряне на Благоевград за 3 седмици

ковид

iStock

Пълно затваряне на Благоевград, заради растящия брой заразени с коронавирус и задъхването на болниците, предложи новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград, съобщи „24 часа“.

Решено е да се открие триажен кабинет за целия град.

Групата на съветниците от ДПС се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.

Деветимата общински съветници в комисията, сред които има и няколко лекари и медицинска сестра, взеха решение за пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки. Срокът на затваряне да е три седмици считано от понеделник – 23 ноември. Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас.

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб, който всъщност трябва да вземе решение.

Благоевград е с градовете с най-много заразени с коронавирус. 200 са новите случаи през последното денонощие, предаде news.bg.