Сухопътните войски честват днес своя боен празник

Войник козирува

Снимка: iStock/Getty Images

С поредица от събития Сухопътните войски честват своя боен празник днес – 19 ноември. При спазване на всички противоепидемични мерки и тази година представители на Командването преминаха по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетоха паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година, съобщиха от Министерството на отбраната.

Пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница и Пантеона на загиналите край село Гургулят бяха положени венци и цветя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов и кмета на град Сливница Васко Стоилков.

Пред Пантеона генерал-майор Михаил Попов награди отличили се военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и журналиста от вестник „Българска армия“ Евгени Генов за цялостен принос в отразяване живота на войските.

През изминалата седмица в част от формированията на Сухопътните войски военнослужещите освежиха, почистиха и положиха цветя пред войнишките паметници, а празничният ден беше отбелязан навсякъде с тържествено строяване на личния състав и прочитане на заповеди за награждаване на отличилите се военнослужещи и цивилни служители.