Баба Желяза от село Николаевка отбеляза 100-годишен юбилей

Данаил Йорданов и баба Желяза

Снимка: Facebook, Danail Yordanov.

Баба Желяза Панайотова Добрева от село Николаевка днес отбеляза 100-годишен юбилей. Тя посрещна гостите си в семейната къща в селото, където живее със сина си и снаха си. От името на общината 100-летницата получи торта и скромен подарък. Това написа във Фейсбук кметът на Община Суворово Данаил Йорданов.

„Баба Желяза цял живот се е занимавала със земеделие. Изкарвала си е хляба и е отгледала децата си с тежък физически труд. Самата тя признава, че никога не е спирала да работи. И на тази възраст няма едно хронично заболяване, не пие лекарства, хапва си всичко, но с мярка. Дори, за разлика от много хора, които са далеч от нейните години, пие кафе.

Всъщност баба Желяза е от тия хора, на които искрено се възхищавам – здраво стъпили на земята, познаващи корените си, предаващи традициите на по-младите. Отгледала е двама сина, има четири внуци, трима правнуци и едно праправнуче. И в сърцето си намира място и обич за всеки“, написа още кметът.

„Да си жива и здрава! Дано още дълги години радваш близките си, а нас да ни учиш на най-човешките ценности – труд, уважение и любов към ближния!“, пожела на рожденичката Йорданов.

ВАРНА новини

Още новини за община Суворово вижте тук

Още новини за ПГСС „Свети Георги Победоносец“, гр. Суворово вижте тук