Пощенски марки се посвещават на приятелството между България и Казахстан

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова и посланика на Казахстан

Снимка: МТИСТ

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин, валидираха издание, посветено на приятелството между България и Казахстан. То е съставено от две пощенски марки. На първата е изобразен философът, математик, музикант и астроном Абу Наср Ал-Фараби. Той е роден преди 1150 години на територията на днешен Казахстан. На втората марка е образът на основоположника на казахската национална писмена литература – Абай Кунанбаев. Тази година се навършват 175 години от рождението му.

Казахстан търси нови възможности за развитие на бизнеса с община Суворово

„Благодарение на тези древни мислители, духът и свободата, които носим, са ни дали мъдрост, за да можем да преминем през трудностите и да продължим напред“, каза по време на церемонията заместник-министър Атанасова. По думите й днес за втори път имаме възможност да отбележим доброто сътрудничество и добрите приятелски взаимоотношения между двете държави с пощенска марка. Андреана Атанасова припомни, че през 2012 г. бе пуснато в употреба съвместно издание, посветено на 20-годишнината на дипломатическите отношения между двете държави.

Художник на изданието, което бе пуснато в употреба в четвъртък, е Тодор Ангелиев, предадоха от пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На церемонията присъстваха народни представители.

Андреана Атанасова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин, Даниела Дариткова, Веселин Марешки
Снимка: МТИТС.