Шефът на БЛС: Доц. Мангъров пресоли манджата

Мангъров

снимка: БТА

Имаме задържане, а не растеж на болните. Около 40% са заразените всеки ден. Хората трябва да са подготвени за по-високи цифри на болните. Не трябва да изпадаме в паника. От пролетта до днес има огромна разлика, защото имаме повече познания за лечението на коронавирус. Имаше административни пречи от страна на НЗОК за разкриване на нови легла. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, пред BgonAir.

„До голяма степен се ръководим от принципите на спокойната ситуация и НЗОК, както и правителството трябваше да действа по-бързо. Цените на PCR тестовете няма да паднат. Ако стане 20 лева, гражданите ще обикалят лаборатории. Някои пациенти, които се задържат по-дълго е болницата, струват по-скъпо. Пари за първа линия ще има за ноември и декември. Няма легла единствено в болниците с новоразкрити COVID-легла“, каза още д-р Маджаров.

„Доц. Мангъров никога не е работил като общопрактикуващ лекар. Когато има положителен тест, цялото семейство започва да звъни. Телефонната любов между пациенти и лекари не е от днес. Всеки, който има доверие към личния си лекар, му се обажда, за да го пита за всичко. Доц. Мангъров малко пресоли манджата. Уплашиха хората с хронични заболявания да не ходят на лекар. Всеки звъни на джипито си за какво ли не. До 9 вечерта телефоните на лекарите не спират да звънят“, каза още Маджаров.

факти.бг