Вицепремиерът Дончев: Ще направим голяма инвестиция за дигиталната свързаност

Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев и транспортният министър Росен Желязков взеха участие в онлайн дискусия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Миналата седмица вицепремиерът представи Плана „Иновативна България“. В събитието тогава участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, както и представители на бизнеса и академичната общност у нас.

Емил Радев: Край на вечните длъжници в България!

„Ще направим голяма инвестиция за дигиталната свързаност. Значението и необходимостта от качествени и адекватни електронни услуги днес става все по-силно. Изкуството е да бъде представен целият комплекс от мерки без значение от кой източник на финансиране те ще бъдат осигурени. Важно е да имаме висока удовлетвореност на потребителите. Целият инфраструктурен скелет за регистровата реформа и темата за киберсигурността ще бъдат ангажимент на бъдещата програма за приложна наука, иновации и дигитализация. За сметка на плана ще финансираме една ключова фаза на процеса – всички хартии, които се намират в държавната администрация да станат в машинно-четим формат“, посочи Дончев.

Бойко Борисов: Финансовата рамка и действията на ЕС срещу пандемията са ключови теми, по които ще заявим позицията си

,,Като част от мерките ще направим една голяма инвестиция за дигиталната свързаност. По бъдещата програма за развитие на човешките ресурси ще се финансират дигиталните умения, а самата дигитализация на предприятия ще бъде поета от бъдещата програма за бизнеса. Онлайн образованието ще бъде подпомагано както от ReactEU, така и от някои компоненти на Плана. Електронното здравеопазване се покрива от Програма „Добро управление“. Електронната идентичност също ще бъде подпомогната от Плана“, допълни той.

От Novini.bg