31,2 млн. лв. осигури правителството за проекти на Община Варна

31,2 млн. лв. осигури правителството за проекти на Община Варна за изграждане на 12 нови сгради и пристройки на училища, детски градини и детски ясли във Варна. Това съобщи кметът Иван Портних чрез Фейсбук.

„С парите ще построим три нови сгради на детски градини – на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“, нова постройка за 6 групи до детска градина „Дружба“ в район „Приморски“ и сграда за 6 групи до ДГ „Ран Босилек“ в село Тополи. Предвидили сме и строеж на три пристройки – нов корпус за три групи към сградата на бившия дом „Другарче“ до ДГ „Д-р Петър Берон“ в район „Приморски“, нов корпус за 4 групи към ДГ „Приказка“, кв. „Кайсиева градина“, и пристройка за две яслени групи към съществуващите сгради на детска ясла „Роза“. Ще построим нови сгради и за три училищата – ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, ІІІ ПМГ „Акад.М.Попов“ и начално училище на ул. „28-ма“ в кк „Св.Св. Константин и Елена“. С отпуснатите средства ще изградим и допълнителни корпуси на VІІ СУ „Найден Геров“, СУ „Св.Климент Охридски“ и ОУ „Васил Друмев“, уточни кметът.

Целта е поетапно осигуряване на възможности за едносменен режим на обучение на учениците във Варна. Програмата за обновяване и разширяване на образователната инфраструктура в града е част от каузата ни „Варна – Град на Знанието“, написа Иван Портних.