Андрей Ковачев към Пендаровски: Падение след падение

Андрей Ковачев

Снимки БГНЕС

Браво на Пендаровски! Най-накрая разбрахме какво се е случило: Христо Татарчев, Гоце Делчев, Дамян Груев, братя Миладинови, Григор Пърличев и всички други възрожденци и революционери са се самоопределяли като българи, защото са следвали инструкциите на Тодор Живков.

Това каза българският евродепутат от ГЕРБ\ЕНП и един от най-големите радетели за евроатлантическата интеграция на РС Македония Андрей Ковачев по повод скандалното изказване на президента Стево Пендаровски от снощи. Пред местна телевизия Стево Пендаровски каза следното: Основоположник на позицията, че не съществува македонски народ и македонски език е Тодор Живков. Това на практика означава, че съвременната българска политика, правителството и опозицията са еднакви и не са излезли от матрицата на живковизма и на тяхната комунистическа историография

“Същото така и Цар Самуил и синовете му са се писали “по род български” под натиска на “правешкият пътешественик във времето”!

Стево Пендаровски

„Нивото пада ли пада”, каза още Андрей Ковачев.

За Пендаровски антибългарската кампания била нещо нормално в тази ситуация. “Не трябва да очакваме антибългарските настроения да се появят в бъдеще. Те вече са факт и аз не бих искал да обсъждам мотивите за това”, каза Пендаровски.

БГНЕС