Районен кмет в столицата и авер на Радан Кънев се скри от скандал

Димитър Божилов

Димитър Божилов, снимка ПИК

Кметът от „Демократична България” на столичния район „Триадица” Димитър Божилов се скри от разрастващия се скандал с ремонта на булевард „Тодор Каблешков“.

Бившият адвокат и съдружник на Радан Кънев, Божилов  мълчи за факта, че след многомилионния ремонт, цял квартал не може да стигне до домовете си с кола. Хората трябва да нарушават закона за движение, защото нямат възможност за ляв завой след „Билла” в посока МОЛ „Парадайз”. Или трябва да правят обратен завой на бул. „България”, който е забранен или трябва да обикалят целия квартал „Мотописта”, за да се доберат до къщите си.

Обяснение как да стане това даде новият зам.-кмет по транспорта на столична община Кристиян Кръстев, но „правилните“ медии от рода на „Дневник” веднага го захапаха.

Същевременно много срамежливо пропуснаха факта, че районът си има кмет и той се казва Димитър Божилов от „Демократична България”, и негова е главната отговорност за този гаф, още повече, че е на поста от над година.

Подобно нещо се случи и в район „Средец”. Там кмет е подсъдимият за безстопанственост Трайчо Трайков отново кадър на „Демократична България”. Скандалът е, че на улица „Парчевич” след ремонт бетонираха дърветата. Противно на много други случаи, протестната общност, всякакви зелени и най -вече „свободните медии“ мълчат. Обикновено при такъв случай се отваря водопад от публикации, новините почват с това, а еколозите веднага искат оставки.

Но този път не е така. В „Средец” го отнесе като бушон един млад зам.-кмет. Дума няма срещу кмета Трайчо, все едно той няма нищо общо и не носи отговорност за района си. А пък в „Триадица” и това дори не се случи. Кметът Божилов мълчи, все едно не знае къде е бул. „Каблешков” и какво се случва там. Да не говорим за тишината, която идва от най -шумния и гласовит общински съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

Няма го и Христо Иванов да побие едно знаме в асфалта на „Каблешков” и да иска оставки. Така ще е, нашите хора не се критикуват, другите са виновни. Запазена марка от „Демократична България”.

ПИК