Русенска област е готова за предстоящия зимен сезон

снегорин

снимка: БГНЕС

Русенска област е готова за предстоящия зимен сезон. За поддръжката на републиканската пътна мрежа са ангажирани 93 снегопочистващи машини, а за останалите пътища ще се използва техниката на общините. Те имат сключени договори или са в процедура по сключване с фирми, осигуряващи снегопочистването, предаде БНТ.

Доставят се необходимите инертни материали, луга и сол. Осигурено е и почистването на ГКПП „Дунав мост“, като тази година за самото съоръжение ще отговаря румънската страна. Създадена е организация при необходимост движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано още в някои от съседните области.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа, не се очертават проблеми при извозването на пациентите. Общо линейките на Спешна помощ, които са в готовност за работа при зимни условия в областта, са 15, като отделно 4 коли са в резерв. Лечебните заведения също разполагат с отделни транспортни средства.

В случай на крайна необходимост на помощ могат да се притекат и шест специализирани машини на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Във всички общини е обезпечено безпроблемното функциониране на социалните услуги, а също така са определени и места за настаняване на бедстващи хора.