Венцислав Младенов спечели емблематичен маратон в Русе

ВАРНА новини лого

Злато за Венцислав Младенов в Русе. Снимки "Фейсбук"

Венцислав Младенов, директор на общинското предприятие „Спорт – Варна“, завърши с титла успешния си сезон в леката атлетика. В емблематичния за страната ни „Приста рън 2020 – Дунавски маратон” в Русе той постигна време 58,20 минути на 14 км пресечена местност (т.нар. „червена дистанция”) при 350 м положителна денивилация, което му донесе и златото.

“Предната неделя финиширах 4- ти на “Басарбово рън” – пак пресечена местност, но на 13 км дистанция. Тогава постигнах време от 52 минути. Двете събития бяха масови, с по около 200 участника”, коментира за „ВАРНА новини“ Венцислав Младенов.

„Благодарности на човека който ме изгради – Димитър Димитров, основател на бегаческия отбор „Жулистан“, в който членувам и аз“, допълни той.

Венцислав Младенов

Това нова серия отлични представяния за директора на общинското предприятие „Спорт – Варна“. Припомняме, че в началото на месеца той завърши 14-ти в генералното класиране и втори сред българите на класическата дистанция (42,195 км) на Маратона „Варна“ с време 2.56:50 ч. На Благотворителния маратон „Чрез спорт към знание 2“ в Добрич на 1 ноември, Венцислав Младенов взе статуетка за най-голям принос (86 обиколки по 400 метра).

ВН

Още по темата: Директорът на ОП „Спорт – Варна“ е вторият най-бърз българин на маратона в морската столица (СНИМКИ+ВИДЕО)

Директорът на ОП „Спорт – Варна“ награден за най-голям принос в благотворителен маратон