Фотопроекта „Зад Червената Завеса“ на Изабела Манолова (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Фотопроекта „Зад Червената Завеса“ на всестранно развиващия се артист Изабела Манолова пристига на сцената с пълна сила. В изложбата зрителите ще имат възможността да се докоснат до създаването на важни за българската култура произведения като театралната адаптация на „Козият Рог“ с режисьор Кристияна Бояджиева /Драматичен театър Ловеч/, „За светлото, което бе“с реж. Проф. Маргарита Младенова /Драматично-куклен театър Враца/ и други. Така наречената задкулисна фотография се появява през 70те години на ХХ век под формата на документиране на хипи движението в Англия и САЩ, като една от основните фигури на това движение е Ани Лейбовиц. Чрез снимките си от турнетата на Ролинг Стоунс, тя показва истината, която стои зад фасадата. Истина, която продължава на вдъхновява света. С такава истина ще се срещнете и във фотоизложбата „Зад Червената Завеса“ на Изабела Манолова. Проектът е финансиран от Национален Фонд Култура.

„Фотопроекта „Зад Червената Завеса“ ще ви отведе от другата страна. От другата страна на сцената, на живота, на възприятията. Ще се срещнете с любимите си актьори от екрана, а ще се запознаете и с някои нови. Но важното на тази фотоизложба не е да покаже как се случват нещата, а да покаже защо. А именно този въпрос може да разкрие истинския процес и тайната на магията. Мнохромната документална фотография присъства в света като средство за представяне на истината – истина, свързана възходите и спадовете на обществото ни, която по някакъв начин успява да капсулира в себе си емоцията и крайността на възприятията. Работата със светлината между бялото и черното прилича много на рисуване с молив, но тук, рисуваме с очи. Всичко съществува. Просто трябва да го видим.“ – автора на фотоизложбата Изабела Манолова.

Изабела завършва IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ с испански език, Националната Художествена Академия със специалност дърворезба, учи живопис в Гранада, Испания и в момента завършва магистратурата си по Сценография за Кино, пак в НХА. Работи в Драматичен Театър Ловеч като фотограф и графичен дизайнер и не спира да търси нови и нови посоки.

Изабела Манолова
Изабела Манолова

снимка

снимка

снимка

снимка

снимка

снимка

снимка