Засадиха над 260 дръвчета във „Владиславово“ на старта на кампанията „Залеси Варна“ (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кметът на Район Владислав Варненчик Николай Костадинов лично се включи в акция по засаждане на дръвчета в местността Ментешето

В първия ден на кампанията „Залеси Варна“, организирана от община Варна и сайта Гората.бг, само в Район „Владислав Варненчик“ бяха засадени около 300 дръвчета от вида червен дъб и черен бор. В инициативата се включи лично кметът на района Николай Костадинов, подкрепен от над 100 доброволци, сред които и много деца, като най-малкият ентусиаст нямаше и още 3 годинки. Бяха спазени необходимите противоепидемични мерки във връзка с COVІD-19.

Новите дръвчетата ще красят терена в местността „Ментешето“, където са депонирани земните маси, генерирани от изкопните дейности при изграждането на новия мултифункционален спортен комплекс в квартала.

В кампанията „Залеси Варна“ в Район „Владислав Варненчик“ участват 5 детски градини, 1 детска ясла и 3 училища и спортни клубове. Инициативата ще продължи до 5 декември или до засаждането на всички налични дървета. Тел. за връзка: 052/57-57-18; 0882/255-955 – Павлина Гаврилова – главен специалист КЧЗПОТ при отдел „Обществен ред и контрол“.

Засадиха над 260 дръвчета в Район „Владислав Варненчик“ на старта на кампанията "Залеси Варна"

 

„Всъщност, не спирам да се впечатлявам – това, което планирахме да свършим за една седмица, почти го свършихме днес! Разбира се благодарение на тези ХОРА“, сподели Николай Костадинов.

Всеки, който иска да сподели снимки от участието си в кампанията „Залеси Варна“, може да я изпрати във “Фейсбук” с хаштаг #ЗалесиВарна.