Рецепта на деня: Тайната на сладките бабини бухтички

Тези бухтички са толкова вкусни, лесни и бързи за приготвяне, че скоро ще се превърнат в любимата ви закуска.
Необходими продукти:
2 яйца
5 с.л. кисело мляко
4 с.л. захар
1 ч.л. сода за хляб
Брашно до гъсто кексово тесто. Количеството на брашното зависи от гъстотата на киселото мляко. Ако киселото мляко е с по-голяма масленост, поема по-малко брашно.
1 ванилия
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с тел за разбъркване или вилица, прибавяме захарта и разбиваме още малко, след това добавяме киселото мляко, содата, ванилията и накрая започваме да прибавяме постепенно брашното. Целта е да получим гъсто и гладко кексово тесто.
В предварително сгорещеното олио (желателно е да пържим в дълбок тиган с повече олио, за да може да се получат хубави топчета) сипваме по една непълна супена лъжица от сместа. Когато се изпържи до златистокафяво, обръщаме и пържим от другата страна.
Готовите бухтички изваждаме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Да ви е сладко!
Снимки и текст Маня Петрова