Кобрата се закани да смаже Джошуа в памет на починалия си баща

ВАРНА новини лого

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев трогна с емоционална имповед за баща си, заради когото днес е звезда на ринга, и за своята майка. Остават броени часове до най-важния мач в кариерата на Кобрата – срещу Антъни Джошуа на „Уембли Арена“ в Лондон за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Пулев задоволи любопитството но колегите от „Дейли Мейл“ и намери време за интервю, в която да им разкаже за живота си. Пред британската медия Кубрат обяви, че ще се бие в чест на починалия си баща.

„Трябва да разберете баща ми. Той бе шампион на България в тежка категория и бе маниак на тема бокс – обичаше този спорт до лудост. Той искаше децата му да бъдат шампиони по бокс, но първото му дете бе дъщеря, след това той има още две дъщери, преди да се роди първото момче. Първите ми разговори с баща ми са били за бокс. Вкъщи имам снимка с ръкавици, които ми стигат почти до подмишниците. Тогава съм може би на една година. На четири имам още една подобна снимка“, разказва историята си Кобрата.

„Баща ми постоянно говореше за бокс. Той казваше: „Вие ще сте големи шампиони и всеки ще знае кой е Кубрат и кой Тервел“. Ние бяхме малки и аз понякога си мислех, че е луд и наистина ли вярва в това нещо? В нашето семейство нямахме много пари, както и повечето хора в малките страни. Но той ни казваше: „Ще имате пари, ще имате уважение, хората ще ви познават“. Когато си говорим с Тервел сега, често споменаваме това и сме изумени как всичко стана факт“, добава пред британската медия Пулев.

Загубата на майка им в ранна детско възраст направила братята и семейството още по-силни. 

„Загубата на майка ни изгради като характери. Никой не си избира подобно нещо. Израснахме без да бъдем глезени или презадоволени. Това те изгражда по някакъв начин. Като бойци, с Тервел оценяваме стойността на всяка секунда, която Бог ни е дал. Роден съм за това. Баща ми почина на 80 години, преди да получа този шанс. Но той ще ме гледа отгоре и аз ще го накарам да се гордее“, казва още пред вестника Кубрат.

ПИК