Варненските мотоклубове с акция в помощ на възрастни и социално слаби

ВАРНА новини лого

Снимка, архив

Варненските мотоклубове се обединяват зад благотворителна кауза, в помощ на възрастни и социално слаби.

Всички варненски мотоклубове застават зад благотворителната кауза „Сърцата ни водят“. С нея те искат да дадат сила, кураж и пример на всички, че протегнатата приятелска ръка може да променя съдби, предаде БНТ.

„Кампанията се състои в това да наберем продукти от първа необходимост, запечатани. Не сме се насочили към събиране на парични средства, но и това се случи. С тях ще бъдат закупени хранителни продукти“, обясни Никола Димитров.

На 19 и 20 декември варненските мотористи ще занесат дарените продукти на хора от над 200 адреса. Те ще помагат и за малки ремонти и поправки, но това не е всичко.

„Решихме да се насочим към тези хора, които са най-онеправдани, а това са нашите майки и бащи, възрастни хора. Нашата идея беше следната – не толкова да им дадем едно кило боб и два килограма ориз, колкото да отидем до тях, да им обърнем внимание“, добави той.

Според Велизар Нечков дори едно малко, навременно добро дело, може да се окаже голяма добрина за хората в нужда, а и да даде пример на подрастващите да се грижат за възрастните и слабите.

„Това е идеята, да покажем правилния път на младите и да не се говори за мотообществото само с лошо, не че няма такива, но искаме да покажем, че и ние сме едни добри хора“, отбеляза Нечков.

Кампанията „Сърцата ни водят“ е подкрепена от дирекцията по социално подпомагане с информация и изготвен списък за нуждаещите се от подкрепа варненци.