Изолацията роди нова тенденция – връщане при бивши гаджета

ВАРНА новини лого

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Социалната изолация, в която сме принудени да живеем, отприщи нова тенденция на съживяване на приключили връзки. Все повече жени и мъже споделят, че отново са се събрали с бивши гаджета, с които до скоро не са виждали общо бъдеще. Това завръщане към миналото обаче може да бъде не просто объркващо, а дори и разочароващо и дразнещо, казват психолозите.

Защо се стига до възраждане на стари връзки?

Тук специалистите са категорични – това се случва заради скуката по време на изолацията, в която живеем през последните месеци. Тревожността от кризата, усещането за изолираност и откъсване от света, карат хората да търсят спокойствие в миналото си. Това е напълно нормална човешка реакция. Когато животът ни изправи пред трудности, обикновено търсим спасение в хубавите спомени, като забравяме лошите моменти.

Въпреки това, експертите съветват да преосмислите добре стъпките си преди да потърсите убежище в прегръдките на бившия. Най-важното е да си отговорите на въпроса: щяхте ли да направите тази крачка, ако не бяхте принудени да живеете в изолация? И още – готови ли сте да продължите тази връзка след като пандемията отшуми?

Ако все пак усетите, че и двамата сте на една и съща вълна и сте готови да започнете връзката си отново – направете го, продължете напред, но бавно.

actualno.com