Проститутка се оплака от сексуален тормоз на работното си място

ВАРНА новини лого

Проститутка от Нова Зеландия трябва да получи обезщетение в размер на 100 000 новозеландски долара (близо 60 000 евро) от бившия ѝ работодател на публичния дом, в който е работила, след постигнато извънсъдебно споразумение, съобщиха местни медии.

Комисията по човешки права в Нова Зеландия информира чрез комюнике за постигнатото споразумение, без да разкрива детайли от самоличността на двамата. Обезщетението е заради нанесени морални щети заради постоянния сексуален тормоз, на който е била подлагана от своя началник на работното ѝ място.

От Комисията се надяват, че чрез постигнатото извънсъдебно споразумение все повече хора ще се престрашат да сигнализират в случаите, когато върху тях е налаган тормоз или форма на малтретиране на работното място.

Проституцията и публичните домове за узаконени и регулирани в законодателствата на някои страни, сред които Нидерлания, Германия, Австрия, Швейцария, Гърция, Турция, Нова Зеландия и някои щати в Австралия, докато в Испания, Португалия и Италия са уредени с малко по-специфичен статут.

novini.bg