Състоянието на френския президент се влошава

ВАРНА новини лого

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Докато президентът на Франция Еманюел Макрон се лекува във Версай от коронавирус, критици видяха пропуски в поведението му. Те намират за неуместни предвед пандемията ръкостискания и многобройни колективни обеди и вечери, на които Макрон е присъствал. А това е и лош пример – на фона на  предстоящите празници и ограничения в семейните трапези.

И докато Макрон обикновено носи маска и се придържа към правилата за социално дистанциране, през последните дни 42-годишният президент беше изловен от камерите да нарушава правилата. Той се ръкува и прегърна наполовина ръководителя на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия на среща в понеделник. И двамата бяха с маски, но от офиса на Макрон признаха в петък, че това е „грешка“. АП отбелязва и серия срещи с членове на партията му, както и Европейския съвет.

В момента Макрон има висока температура и кашлица и се чувства отпаднал, обявиха служители в президентството. Макрон е в президентската резиденция „Лантерн“ във Версай. Той ще бъде в изолация седем дни и работи дистанционно.

Президентът даде положителна проба в момент, когато здравните власти отново наблюдават нарастване на инфекциите- 18 254 са новворегистрираните вчера във Франция, а броят на жертвите е малко под 60 000, припомнят от Tribune.bg.

Институтът „Пастьор“ разпростран изследване, че семейните обеди и вечери в домашни условия или на обществено място са голям източник на зараза.