Не се препоръчва да започвате нищо ново. Хубаво е да се веселите и да пеете

ВАРНА новини лого

Thinkstock/Getty Images

Луната e в знак Овен от 00:33ч на 22 декември до 12:57ч на 24 декември

Когато Луната преминава през знака Овен, хората получават енергията на този знак. Всеки човек има способността да регулира такъв прилив на енергия, който може да бъде както положителен, така и отрицателен. С други думи, Луната в Овен психологически „добавя масло в огъня“. Ситуация, която на пръв поглед изглежда извън контрол, може изведнъж да се разреши във ваша полза. Когато Луната е в Овен, не планирайте да спите дълго сутринта или да лежите в леглото си. Това е време за действия, така че опитайте се да се възползвате максимално и да използвате необикновения прилив на енергия, като започнете, да речем, нещо, което сте отлагате дълго време. Фокусирайте се върху онези въпроси, които изискват допълнително внимание. Тъй като животът, когато Луната е в Овен, е интензивен, трябва да се помни, че получената енергия силно изостря емоциите. Нашите чувства през този период лесно биват наранени. Подсъзнателно усещайки това, човек се опитва да се защити. Струва му се, че всеки, с когото общува, иска да го обиди. Опитайте се сами да не произнасяте обидни думи, тъй като връзките, разрушени по това време, са трудни за възстановяване. Това важи особено за телефонните разговори. Понякога хората по време на Луната в Овен стават много избухливи. По-добре е да стоите настрана от тях.

Уязвима е главата и всичко по нея. Не се препоръчва да правите или вадите зъби, да се пробиват уши или други манипулации.

8 лунен ден до 13:00ч на 22 декември (от 12:38ч на 21 декември)

Ден на промените и на непредвидените събития. Могат да възникнат нерешени и забравени проблеми, да напомнят за себе си стари дела, затова е важно бързо да умеете да реагирате. Не трябва да им оставяте време за развитие.

В това време във всеки човек „изгаря” по нещо старо и отживяло, за да заеме неговото място нещо ново. Това е ден на очистване и вътрешна трансформация. Настроението може да е променливо. Това е чудесен период за творчество. Ако ви посети вдъхновението – това е добър знак.Препоръчва се да общувате само с приятели и близки хора. Много е важно да се избягват кавги и конфликти. Общуването да се сведе до минимум – хората могат да бъдат нервни и раздразнителни.

В този период се препоръчва да си вземете душ, тъй като водата днес има голяма лечебна сила. Но с огъня бъдете предпазливи – внимавайте за пожари и аварии.

9 лунен ден от 13:00ч на 22 декември до 13:21ч на 23 декември

Енергията на този лунен ден е изключително неблагоприятна за хората. Това е денят, когато всички тъмни сили се активират в околната природа и отрицателните енергии започват да доминират. Възможни са безпричинни тревоги, притеснения, страхове, мрачни мисли. Трябва да се пазите от измама. Възможно е да ви споходи лош късмет, лоши новини.

В това време не е добре да започвате нищо ново, нежелателно е да тръгвате на дълъг път и да поемете изпълнението на някои важни въпроси. Отложете до по-добри времена всичко, което може да бъде отложено, тъй като съществува голям риск от неуспех. По-добре прекарайте този период в тишина и уединение, запалете свещи, практикувайте медитация и концентрация. Опитайте се да не показвате чувства, да сдържате емоциите, дори ако някой или нещо ви провокира към конфликт (такива провокации не са изключени в този ден). Не се опитвайте да доказвате нещо на някого, да защитавате мнението си – днес може да се окаже неправилно, а на следващия ден ще съжалявате за вчерашното си поведение. Спокойно се занимавайте с ежедневните си дейности и запазете спокойствие.

7 слънчев ден –Не бива да сте мрачни. Хубаво е да се веселите и да пеете. Всяко движение е благоприятно. Този ден не дава нищо на мрачните и унили хора, които са загубили интерес към живота.