Игуменът на манастир „Св. Мина“: Чудеса се случват там, където има вяра

ВАРНА новини лого

Снимка: panstube.com

В манастира и пред чудотворния образ на Св. вмчк Мина молитви се отправят за всяко нещо, от което има нужда човек. Хората най-напред винаги се молят за здраве и особено във времето, в което живеем от това имаме най-голяма нужда. Пред чудотворния образ на светеца се отправят често молитви и за щастливо задомяване, чадорождение – семейства, които дълго време не са имали своя рожба, след отправена искрена и чистосърдечна молитва получават милостта на Бога, за да се радват и на своя рожба. Това каза игуменът на Обрадовския манастир „Св. Мина“ отец Борис, пише БГНЕС.

Той признава, че неведнъж блянът за рожба се е сбъдвал и хората, които ги е споходило чудото са идвали, за да благодарят или дори да кръстят детето си в манастира в знак на благодарност към Св. вмчк Мина и към Бога, че именно тук са чули молитвата им.

„Има случаи, при които пък лекарите казват, че по никакъв начин не е възможно да се случи, обаче за Бога всичко е възможно. Ако за човеците не е възможно, за Бога всичко е възможно“, заяви той.

По думите му това чудо може да бъде измолено във всеки божи дом, а не само в техния манастир.

„Всичко това се дължи на вярата и молитвата на хората. Така наречената силното и енергийното не е нещо друго, а божията благодат. Там хората се чувстват по особен начин затова и търсят на такова място да отидат. А в манастира това се случва и заради чудотворната икона на Св. Мина“, обясни отец Борис.

Той посочи, че често разбира за чудеса, случили се след молитва както и такива, които се случват пред него.

„Едно дете, пострадало в катастрофа, с доста тежки наранявания и в кома, след като родителите бяха отправили молитва тук им се обадиха от болницата да им кажат, че детето е излязло от кома и то бързо се възстанови. Друго детенце беше паднало от 18 етаж и бързо се възстанови, без последици. Даже го кръстиха в манастира. Чудесата винаги се случват там, където има вяра, там където има молитва.

Бог допуска да се случват за обръщане на хората към Бога, за утвърждаване във вярата. Там, където има някакво маловерие или съмнение в Божията милост, и в съществуването изобщо на Бога, Бог ги прави тези чудеса, за да се укрепи вярата на хората и да повярват“, казва още той.