Министър Терзийски призова извършителя на стрелбата по жена в Ловеч навръх Нова година да се предаде

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Искам да призова свидетели и очевидци на стрелбата в Ловеч, при която бе простреляна жена на Нова година, да подадат сигнал в МВР, за да разплетем този случай. Това заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пред Би Ти Ви. Той съобщи, че до момента са иззети законно притежавани оръжия, направен е списък на лицата, които притежават такива. Издирени са и криминално проявени лица от този район. Търсим и съдействие на гражданите, подчерта още Терзийски. По думите му, сигналът в полицията е подаден в 2.36 ч. от медиците в Спешна помощ, а не от съседите на 42-годишната Теодора Тодорова, която бе простреляна, докато играеше новогодишно хоро в междублоковото пространство на ж.к. „Младост“ в Ловеч. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура и лично на окръжния прокурор.

Министърът каза, че разследващите са били затруднени заради забавената информация до тях, освен това куршумът все още не е изваден от жената, за да се анализира. Предполагам, че това е лице, което не е с трайни криминални наклонности. Ако е случаен стрелец, просто да излезе и да каже, призова Терзийски.

Българинът има доста законно притежавано оръжие – над 120 хиляди пушки, допълни вътрешният министър.

Същевременно пред Нова телевизия съпругът на простреляната Теодора – Мирослав Тодоров каза, че съпругата му ще остане още поне седмица в болница.

„Днес лекарите трябва да започнат раздвижвания на левия крак. Аз бях в гаража, когато чух изстрела. Извикаха ме, защото жена ми е паднала. Линейката дойде след около 10 минути. Видях, че има кръв и разбрах, че не става въпрос за прилошаване. Жена ми каза, че не си чувства краката, има засегнат нерв. Всъщност куршумът още не е изваден, защото е опасно“, поясни той.

Според него става въпрос за случаен изстрел и е можело друг човек да бъде на нейното място.

От Tribune.bg

Още по темата: Жена простреляна на Нова година, докато играе хоро с комшии в ж.к.“Младост“